luni, 13 octombrie 2014

Summit Fondul Monetar Internațional - Banca Mondială

Focusul a fost zona Euro și situația care necesită acțiune imediată în sensul rezolvării multelor probleme economice care au rămas după criză.

Stagnare prelungită sau Risc de recesiune au fost termeni vehiculați, elemente care s-au reflectat și în indicii bursieri europeni care au avut o perioadă de scădere foarte puternică. Este adevărat că parte a presei a semnalat inexactitățile FMI, însă a validat evaluările acesteia privind trendurile.

Desigur, cel mai constant remediu a rămas reforma, înțeleasă ca măsuri economice pe care statele să le ia într-un sens unitar, întrucât reforma structurală rămâne singura soluție autentică și care generează sustenabilitate.

Pe de altă parte, este interesat de urmărit în ce măsură Banca Central Europeană prin Draghi va genera creștere prin banii vărsați în piață, prima tranșă fiind programată să intre în următoarele zile.

Prin politică monetară se câștigă doar timp pentru ca statele să implementeze elemente de fiscalitate și reformă economică cu impact de creștere. Semnalul este unul important pentru politicieni și pentru alegătorii lor, iar efectul devine unul concertat.

***

informații mai multe :

http://www.zf.ro/business-international/declaratiile-greilor-finantelor-mondiale-de-la-summitul-fmi-bm-13378723

http://www.bloomberg.com/news/2014-10-12/draghi-weidmann-fight-intensifies-as-ecb-debates-action.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu