sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Copiii, tehnologia și asigurările

Copiii în momentul în care apar pe lume schimbă radical stilul de viață al părinților și al celor din jur, venind însă 'la pachet' și cu bucuria de 'om nou pe lume'. Sunt dovada incontestabilă că viața poate fi schimbată, că poate fi planificată, desigur mă refer la domeniul de interes al blogului - cel financiar -, și că prioritățile sunt interschimbabile, reflectând în același timp valorile interne.

Tehnologia, cu toate gadgeturile ei, face viața cel puțin mai interesantă dacă nu mai ușoară, și, deși sunt lucruri bine cunoscute și conștientizate, trebuie să admitem că sunt situații în care ne pierdem timp prețios descoperind lucruri noi pe internet sau explorând cu multă curiozitate ultimul telefon apărut.

Asigurările... Există un gen de asigurări care prinde bine acum în criză, este vorba despre planurile de studii pentru copii, sub toate cârligele de marketing posibile, printre care și: Plan de rente și/sau dote, Plan de Bursă, etc.
Părinții se gândesc mai mult la nevoia aceasta financiară, pe care o resimt mai acut decât nevoia de protecție pentru întreaga familie și de aceea este mai ușor de abordat o asemenea discuție decât altele care privesc alte nevoi.

Este un tip de poliță de asigurare de viață mixtă cu economisire sau/și investiție după caz, adică după asigurător, care are drept obiectiv plata unei/unor sume de bani copilului la vârsta menționată în poliță, indiferent de situația părintelui. Mai ușor de înțeles ar fi dacă am spune că părintele pune bani deoparte încă de când copilul este mic până ajunge la vârsta la care are nevoie de bani mai mulți, de obicei perioada studiilor superioare, având asigurată mai ales situația în care părintele moare mai devreme de maturitatea poliței, diferența de plată pe contract fiind suportată de companie (această cazuistică este exprimată diferit de către companii, dar vizează strict situația descrisă).

Titlul aduce a Pruncul, petrolul și ardelenii, un film românesc savuros (sic! and enjoy), dar mobilul postării este un articol (sursa aici) care subliniază că vârsta la care cei mici se apropie de tehnologie scade drastic, tehonologia fiind de multe ori folosită pe post de 'bonă' de părinții prea ocupați.

Folosind toate resursele disponibile, ba creând și altele care încă nu există, părinții vor uza și de tehnologie astfel încât să ajute la o dezvoltare firească a copiilor lor. Asta poate însemna la un moment dat și încheierea unei polițe de asigurare pentru copii.


Azi te-ai jucat cu copilul tău?

*****

Pe acest blog:
AsigurareRomânii economisesc. Ce fac ei cu banii lor?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu