vineri, 25 iulie 2014

Fondurile de investiție și 2014

Image courtesy of Gualberto107 / FreeDigitalPhotos.net



Fondurile de investiție
Investițiile în fonduri reprezintă un motor important de dezvoltare pentru mulți, motiv pentru care această industrie este foarte prezentă în toate publicațiile financiare și nu numai. Este în general vorba despre entități cu foarte mulți bani care pot să impacteze puternic multe sectoare economice atunci când se decid să intervină în vreun fel.

2 considerente pentru 2014 despre fondurile care sunt reglementate la nivel global:

  • Pentru a-și atinge targetele de creștere, managerii de fonduri europeni au în vedere strategii noi de investiții și asigurarea unei mai bune penetrări în piețele deja existente. 
  • Limitele impuse de organizațiile de reglementare pare să fie elementul cu impact covârșitor în următorii 5 ani în ceea ce privește fondurile reglementate. 

Un rezumat al raportului E&Y din care se desprind aceste concluzii găsești aici.


Foarte multe persoane se feresc de asemenea instrumente financiare din varii motive, unele obiective, altele contextuale.
Dacă accesul la acest gen de fonduri cu capitalizare mare poate fi dificil prin prisma unor volume mari sau este limitat doar la nivel instituțional, atunci lipsa de interes pentru cetățeanul mai puțin obișnuit cu presa financiară poate fi un argument de ignorare prin eliminare a acestui subiect din orice strategie financiară personală.
În același timp, un nivel mediu de interes pentru zona financiară, prin publicații de profil sau prin informare financiară de la un Consultant Financiar, de pildă, scoate în evidență o serie de avantaje pe care le poate obține oricine dorește să se implice într-un mod activ la un demers investițional minimal ca efort financiar, dar cu efect pe termen mediu și lung.
De cele mai multe ori, singurul element care unește un astfel de segment de persoane este că în timp calitatea informației se diminuează de cele mai multe ori, ducând la o alterare a așteptărilor inițiale și, prin bumerang, efectul psihologic și financiar tinde să fie unul negativ sau foarte puțin productiv.

Da, investițiile înseamnă că trebuie să te ții de ele.


***


Mai poți citi pe acest blog articole înrudite:


***


În ce ați investit banii până acum? În ce măsură considerați fondurile de investiție ca opțiune pentru dumneavoastră atunci când vă construiți o strategie financiară pe termen lung? Răspunde printr-un comment la articolul de mai sus și ne vom folosim și noi de ideile și experiențele tale. Îți mulțumim!

joi, 24 iulie 2014

Digital Money Management prin aplicații mobile de gestiune a bugetului personal

Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net 


Aplicațiile mobile.
Oricine dispune de un device mobil poate să-ți recomande cel puțin o aplicație care-i face viața mai ușoară. O abundență de opțiuni, fie off-line, fie on-line, gratuite sau contra unui cost de multe ori simbolic, permit găsirea acelei soluții care se potrivește mănușă sau poate doar pentru o perioadă mai scurtă de timp.

Este foarte simplu de căutat asemenea aplicații mobile care să aibă ca obiective:

  • gestionarea finanțelor personale, 
  • catalogarea veniturilor și cheltuielilor, 
  • urmărirea ieșirilor (datorii, rate, împrumuturi și facturi),
  • ajustarea bugetului familiei în timp real de către fiecare membru,
  • urmărirea unor obiective financiare precise 
etc.


Iată Cel puțin 3 Avantaje pentru care cineva ar apela la acest gen de consiliere financiară parțială:

1. Atunci când aplicația de pe telefon sau de pe tabletă îți arată cu roșu că te afli pe minus, atunci când constați că cei mai mulți bani din cheltuieli se duc pe mâncare și țigări, atunci când în obiectivele financiare pe termen mediu, cum ar fi concediul, nu există bani alocați, poate că devine mai puternică hotărârea că ceva trebuie făcut.

2. Poate că este cazul să schimbi jobul sau poate să iei în considerare încă unul, pentru a putea suplimenta intrările în bugetul familiei tale. Poate că este momentul să re-evaluezi categoriile de cheltuieli printr-o analiză mai adâncă. Poate că într-adevăr ai nevoie de o prioritizare mai atentă și mai calculată a obiectivelor financiare sau mai aprig ai nevoie de o reconsiderare a valorilor sub incidența cărora intră aceste obiective financiare.

3. Pe de altă parte, o aplicație de acest gen poate să preia anumite informații, dar cele mai multe sunt introduse de către tine. Faptul în sine că aplicația te disciplinează să pui aceste date într-un sistem care ți le întoarce într-o formă structurată este un mare câștig pentru o mai atentă privire asupra domeniului financiar al vieții. Devine un instrument de conștientizare eficient, atâta vreme cât te ocupi de el.

(4). Un avantaj Bonus poate fi cel de ordin psihologic și este legat de ideea că într-o eră superdigitalizată, abordarea subiectului financiar de interes vital pentru viața oricui poate fi considerată serioasă prin niște instrumente funny și la îndemâna oricui. Cel puțin în parte.


Am evitat să dau liste și să promovez anumite aplicații în fața altora, tocmai pentru că alții doar asta fac, iar net-ul este plin de astfel de "adviser-i". Am pe telefon acum doar o aplicație de acest gen, am testat mai multe și am rămas cu una care este gratuită și îmi este o soluție imediată pentru nevoia mea de zi cu zi. Însă nu abuzez de ea, deși o consider foarte utilă. Vreau să te stimulez să-ți cauți singur răspunsul potrivit situației în care te găsești.

Atunci când clienții mei se găsesc în situația de a rezolva punctual o problemă financiară, iar soluția este o aplicație, le-o recomand cu căldură. Sunt însă o parte din ei care preferă altfel de instrumente prin care să se ocupe de acest domeniu al vieții. Volatilitatea acestui instrument îi pune în dificultate și preferă numărul scris pe hârtie. Iar alții preferă administrarea finanțelor personale printr-un profesionist: Consultant Financiar, Contabil, Avocat, Consultant Fiscal, sau, în foarte rare cazuri, un comitet cu această componență.

***


5 Articole pe blog înrudite cu subiectul Buget Personal:




TU ce tipuri de probleme legate de bugetul personal rezolvi prin aceste aplicații mobile? Dă-ne un comment cu părerea ta ca să ne folosim și noi de experiența ta! Îți mulțumim!