miercuri, 5 octombrie 2011

Sănătate, Reformă, aşteptări

Piaţa asigurărilor este în fierbere pe subiectul Reformei Sănătăţii în România, deşi în anii de după Revoluţie în care s-a menţionat despre acest aspect nu s-a întâmplat nimic.

O parte din companiile de asigurări care au venit de afară în România au avut ca ţintă pensiile private şi reforma în Sănătate. Au trecut mulţi ani în care aceste lucruri au întârziat să apară, iar asigurătorii şi-au orientat business-ul principal către alte direcţii, asigurări de viaţă, asigurări generale, etc. Există semne că lucrurile sunt pe cale să se întâmple, mai mult, companiile au pornit pe cheltuiala lor educarea publicului şi generarea unor curente de opinie.

De asemenea, oportunitatea legată de Reforma în Sănătate este o şansă în plus pentru intermediarii în asigurări să îşi îmbunătăţească veniturile în mod substanţial. Poate că în această idee CSA a impus şi implementat profesionalizarea forţelor de vânzări.



*****

Printre informaţiile care ţin de marketing, puteţi găsi şi câteva utile aici.

luni, 3 octombrie 2011

Consultanţă Financiară prin asigurători... de ce?

Aspectul cel mai dificil de gestionat în perioada aceasta de informaţii cu impact negativ asupra pieţei financiare este de fapt cum folosim aceste informaţii în viaţa de zi cu zi, mai precis prin ce filtru le trecem şi cum le folosim.

Departe de a fi o analiză a pieţei de consultanţă financiară, nu putem trece cu vederea că cei mai mulţi consultanţi primesc obiecţii şi reţineri, cele mai multe, legate de faptul că nu mai există bani. Percepţia în general poate sublinia faptul că însăşi ideea de întâlnire pentru consultanţă financiară este desuetă, din această perspectivă. Astfel că, dacă totuşi întâlnirea are loc, discuţia va fi una care se va purta pe poziţii de forţă, din care de cele mai multe ori prospectul câştigă şi consultantul pierde.

Potenţialii clienţi au nevoie în principiu de o orientare corectă şi onestă pe care să o câştige la întâlnirea cu consultantul în ceea ce priveşte industria financiară, după care este dispus să discute despre el şi despre ideea de a pune bazele unei strategii financiare personale, cu ajutorul consultantului şi a experienţei acestuia.

Desigur, Consultanţă Financiară presupune un spectru foarte larg de subiecte financiare atinse în cadrul unei discuţii, şi nu doar reduse la soluţii de asigurare care rezolvă doar nişte riscuri financiare majore. În esenţă, o consultaţie financiară printr-un consultant financiar care colaborează cu o companie de asigurări poate stabili fundamentele esenţiale ale unei planificări financiare personale eficiente şi eficace pentru simplul motiv că ajută la identificarea corectă a unor nevoi financiare şi la prioritizarea acestora şi contribuie la construirea unor soluţii de asigurare care ţin cont de aceste elemente.

Mai mult, experienţa companiilor de asigurări este un element important care certifică o anumită expertiză şi poate reprezenta în multe cazuri o garanţie în avans a calităţii serviciilor.